Архангелова задушница през 2022 г. пада на 5 ноември. Това е

...
Архангелова задушница през 2022 г. пада на 5 ноември. Това е
Коментари Харесай

Архангелова задушница предстои-Ето какво не бива да носите на гробищата и какво е най-добре да направите!

Архангелова задушница през 2022 година пада на 5 ноември. Това е последната възпоменателна събота за годината, тъй че би трябвало да се направи по верния метод. Какво би трябвало да се направи в този значим ден за всички вярващи, по какъв начин да се подготвим за нея и какви цветя да донесем в двора на църквата, ще опиша по-нататък в публикацията.

АРХАНГЕЛОВА / ДИМИТРОВСКА ЗАДУШНИЦА ПРЕЗ 2022 Г

Дмитровската задушница е специфичен ден за всички християни. Това е належащо, с цел да се почетат всички мъртви и да се уважи паметта им. За вярващите това събитие също е значимо, тъй като е последната възпоменателна събота в годината. През 2022 година той се пада на 5 ноември.

Архангелова задушница от дълго време се назовава по този начин, тъй като на първо място на този ден е всекидневно да се почитат умрелите родители. Това се смята за главното молитвено обвързване на всички хора. Важно е да помним нашите дядовци и баби, които са дали живот на нашите родители. Молят се и за своите родственици по права и непряка линия.

В своите молебствия и панихиди хората се обръщат към Господ с молба за амнистия за тези, които са отишли ​​на небето за греховете си. И тези думи могат да се произнасят освен за родственици и другари, само че и за непознати.

Димитровска задушница носи името на великомъченик Димитър Солунски, чиято памет се празнува на 8 ноември по остарял жанр. Родителите на Димитър били секрети християни. Кръстили сина си, когато бил още дребен. И той, ставайки римски консул, стартира да проповядва християнството.

Когато императорът разбра за това, Димитър е затворен. Императорът провел улични борби, които постоянно били печелени от неговия боец Лий. Той принуди своите пленници християни да се бият с него. Въпреки това, благодарение на Димитър, един от тях съумя да победи Лия. За това императорът наредил изтезанието на Димитър. Десетки копия са забити в тялото му, до момента в който стои и се моли.

От тук произлиза дълга традиция на този ден да се молим за бойците, паднали в тежки борби.

Какво се прави 5 ноември 2022 г

Вратите на църквата са постоянно отворени за хората. Но енориашите ще бъдат изключително предстоящи в навечерието на Архангелова задушница, в петък вечер. В този час в храма ще бъде отслужена заупокойна литургия. Службата ще се състои и в събота сутринта.

Това е чудесна опция да отидете на черква и да подадете специфични бележки със лист с имената на всички близки, които към този момент не са с вас. Свещеникът ще прочете тези бележки по време на молитва в олтара.

Ако нямате опция да отидете в храма, можете да се молите вкъщи. Но е доста значимо да запомните имената на всички умряли, чиято памет желаете да почетете. Най-добре е да напишете имената им на лист хартия и да ги произнесете на глас по време на молитва.

Също по този начин на 5 ноември можете да отидете на гробището и да почистите мястото на безконечния покой на вашите близки. Въпреки че духовенството споделя, че това е доброволен обред. Много по-важно е да се молим за душата на умрелия. Все отново няма да е ненужно да отидете до мястото на скърбящите ангели, в случай че усетите, че имате потребност.

Вземете със себе си свежи цветя.Основното нещо е да не носите изкуствени цветя. Това е неприятен звук!

На Архангелова задушница  можете също да организирате скромна възпоменателна вечеря в кръга на родственици и другари. Разрешени са единствено постни ястия. Чудесен ден да помогнете на човек или животно в потребност.

Каква молитва да прочетете в памет на умрелия

Въпреки такова обилие от обичаи, свързани с Дмитриевска събота, най-важната от тях към момента е молитвата. Помолете Господа да елементарни всички грехове на вашите родители и се помолете за душите им.

„ Господи, чуй нашите молебствия за родителите, които напуснаха тази земя и отидоха в Твоето Царство, където животът е безконечен. Само Ти можеш да утешиш скърбящите ни души. Моля те да простиш всички грехове на умрелия и да му дадеш живот на наслада и благополучие в Рая. Плача и се апелирам за душата на Божия прислужник (име) с религия и вяра за разтуха.

Не ме оставяй самичък в траурна горест, помогни ми да преживея загубата. Прости му всички грехове, дано душата му почива в мир и придобие безконечен живот. Ще се апелирам за него и ще популяризира Твоето име, Господи наш! Защото Ти си наш Баща и единствено Ти знаеш по кое време ще удари последният ни час на земята, с цел да отведеш душите ни по-късно в Царството Небесно. Нека намерим вечността до теб. До края на времето. Амин “.

И да ви пази Господ Бог!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР